ISU SEMASA

“Walaupun dalam keaadaan naazak, arwaah sempat memberhentikan bas..”-Penumpang Kongsi detik pemandu terkena serangan jantung ketika memandu

PEMANDU bas ekspres meningg4l dunia akibat seraangan jantung ketika memandu, namun sempat berhenti di lorong kecemaasan berhampiran Plaza Tol Ipoh Selatan, di Ipoh sebelum tidak sedarkan diri, hari ini.

Kejadian 2.30 pagi itu, Johari Abdul Jalil, 57, sedang memandu dan membawa penumpang dari Kuala Lumpur menuju Pulau Pinang sebelum dipercayai mengaalami saakit dada dan bertindak berhenti di lorong kecemaasan berhampiran plaza tol berkenaan.

Pasukan perubatan yang tiba di lokasi kejadian kemudian mengesahkan m4ngsa sudah meningggal dunia pada 3.14 pagi.
Menurut rakan sekerja maangsa yang enggan dikenali, arwaah yang tidak sampai sebulan berkerja dengan syarikat bas terbabit difahamkan sudah mengalami sakit daada ketika tiba di Simpang Pulai, namun berjaya memandu hingga ke Plaza Tol Ipoh Selatan sebelum berhenti.

Saya difahamkan maangsa sempat berhenti di lorong keceemasan dan menarik brek tangan sebelum tidak sedarkan diri.

“Berita tersebar di media sosial mengatakan arwaah ambil keputusan keluar tol Ipoh Selatan untuk berhenti minum adalah tidak benar dan tiada langsung insiden membahaayakan penumpang berlaku,” katanya ketika ditemui di Jabatan Forensik Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB), Ipoh, hari ini.

Menurutnya, harap orang ramai tidak menyebarkan sebarang berita tidak tepat kerana boleh menyinggung perasaan ahli keluarga dan rakan yang mengenali mangsa.

Sementara itu, isteri maangsa, Noriza Mustaffa, 52, yang hadir menuntut jenaazah berkata, dia mendapat maklumat mengenai kejadian menimpa suaminya kira-kira 3 pagi daripada rakan maangsa.

“Saya bersama anak terus bertolak ke Ipoh dari Alor Setar, Kedah dan tiba 7 pagi tadi.

“Arwaah sebelum ini tidak pernah mengadu atau memberitahu ada penyaakit jantung dan keluarga hanya mengetahui dia ada penyakit daarah tinggi,” katanya.

Menurutnya, hasil perkahwinan mereka mempunyai tiga anak serta seorang cucu dan arwah baru saja bekerja dengan syarikat bas berkenaan dan sebelum ini memandu bas syarikat lain serta mempunyai bas sendiri.

“Jen4zah akan dibawa pulang dan dikebuumikan di Alor Setar dijangka dikebuumi selepas solat Asar hari ini,” katanya.

Komen-komen dari para Netizen

Arwaah sempat berhentikan bas walau naazak

Meningg4l dalam keadaan mencari rezeki

 

sumber : hmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *