Hiburan Keluarga

Rakaman Penuh Aqis Dalam Bersama Mu TV3

Sekarang ini pasti ramai yang terkejut dengan perubahan hidvp yang dialami pelakon cilik, Puteri Balqis yang dahulunya sering menghiasi drama-drama di kaca televisyen. Setelah itu, pelakon ini telah disahkan menghidapi penyak1t kron1k dan namanya kian l3nyap dari industri seni.

Nama Puteri Balqis atau lebih mesra dipanggil sebagai Aqis, mengejutkan ramai apabila dirinya muncul dalam iklan rancangan Bersamamu yang  ditayangkan pada petang tadi. Perubahan dan kesvkaran hidup yang berlaku secara drastik itu, diakui sendiri oleh Puteri Balqis dan emaknya.

Berikut rakaman penuh Aqis dalam rancangan Bersama Mu TV 3

Dalam rancagan tersebut, pelbagai pihak telah tampil menghulurkan bantvan dalam meringankan b3ban Aqish sekeluarga

Berikut reaksi dari netizen selepas menonton rancangan Bersama Mu

Namun takdir yang melanda anak beranak ini diterima dengan hati yang terbuka sehinggakan kata-kata Puteri Balqis ini telah menyentuh hati ramai pihak.

“Perubahan hidup itu cukup indah, kerana Tuhan tidak mahu kami lupa diri”

Ramai diseru untuk membantV…

Seperti sedia maklum, Aqis kini menjual buku dan kalendarnya sendiri demi menampung kos pembiayaan rawatan perubatan kanser dan hidupnya.

Ketabahan si cilik ini sekaligus telah meruntun jiwa dan ramai yang beranggapan bahawa kanak-kanak berusia 12 tahun ini, tak sepatutnya merasai dan alami kesvlitan seperti yang diwar-warkan.

“Tak amik untung langsung…”

Menurut seorang lelaki, buku-buku dan kelander yang dijual oleh pelakon kecil ini telah dikeluarkan oleh sepupunya. Ramai tidak menyangkakan bahawa kos pengeluaran untuk buku-buku tersebut diberikan sepenuhnya kepada Puteri Balqis untuk menampung h1dup dan raw4tannya.

Memang kawan baik dengan mak Balqis…

Tambahnya lagi, emak kepada pelakon itu merupakan kawan baik kepada pengeluar buku berkenaan. Mungkin ini adalah salah satu cara yang boleh digunakan untuk membantu menjana kewangan dua beranak ini.

“Terima kasih bantu Puteri Balqis…”

Hanna Lola Azlan ialah insan yang memberi bantuan kepada Puteri Balqis dan juga ibunya. Dia telah berkongsikan perkara tersebut menerusi sebuah posting yang telah dimuat naik dalam Facebook miliknya.

Harini bangun tidur, buka wassup, mak aiii banyak betul new whatsapp. Terima kasih kerana sudi membantu Puteri Balqis…

Posted by Hanna Lola Azlan on Friday, January 10, 2020

Haleeda Bertemu Puteri Balqis, Si Kecil Ini Hanya Mahu Isi Hati Difahami

Selepas tular kisah pelakon cilik, Puteri Balqis yang disiarkan menerusi sedutan program Bersamamu, penyanyi Haleeda mengambil kesempatan bertemu pelakon kanak-kanak ini.

Pertemuan tersebut adalah bagi mengetahui dengan lebih lanjut perihal kisah keh1dupannya kini.

Jelas Haleeda, Puteri hanya mahu ruang untuk menyampaikan isi hatinya.

Antara luahan yang cukup terkesan ialah ‘hatiku telah mati dengan beribu kematian, ia satu keajaiban bagaimana aku masih mampu berdiri tegak dengan cinta dan setiap titisan air mata ibuku.


“As Salam duhai hati…Semua atas izinNYA…dan berbual dgn adik @rockingbalqis ..she’s a smart girl,very talented…Impiannya hanya mahu sedikit ruang fahami isi hatinya seperti dlm “38 Poems of Puteri Balqis”.

“Antara luahan adik Puteri ..my heart has died a thousand deaths,its miracle how am i still standing tall with the love and every secret bitter tears of my mother.

“Setiap apa jua yg berlaku hikmahnya sgt besar bagi hamba2NYA yg sabar..ada jalan penyelesaian dan sinar kebahagian itu …tq @syasya_sasha atas detik hatimu memaklumkan berita adik Puteri…Fii Amanillah,love &Smile.

“Ikuti #bersamamu #tv3 esok ya. Kpd u all yg mahu dapatkan hasil nukilan adik Puteri,blh check d IG nya ok..

“DIA MELAHIRKAN RASA DARI HATI YG DALAM*,” kongsinya.

Terdahulu, kisah pelakon kanak-kanak berusia 12 tahun ini yang mengidap sak1t kron1k dan terpaksa menyara kehidupan dengan menjual hasil penulisan mendapat perhatian masyarakat.

Foto : Instagram Haleeda

p/s: Semoga segala urusan keluarga ini di permudahkan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *