Hiburan

“Kerana Lelaki Ciptaan Allah Yang Sering Bervbah Ubah Hatinya,” – Betty Banafe

TUJUH tahun melayari bahtera rumah tangga, pelakon Betty Benafe sebelum ini mendedahkan dia kini sudah bercera1 talak satu dengan suaminya, Bruce Dargus pada 10 Julai lalu di Mahkamah Rendah Syariah Johor Bahru.

Betty atau nama sebenarnya Betty Ibtisam Abu Bakar Banafe, 40, berkata dia reda dan menganggap ada hikmah disebalik keg4galan perkahwinan itu.

Mengulas isu setia seorang lelaki, pelakon Betty Banafe dari sudut pandangannya merasakan, tiada istilah setia bagi seorang lelaki.

Maklumnya lagi, fitrah lelaki dan wanita itu hakikatnya sangat berbeza.

Lalu atas sebab itulah, ibu tunggal ini menasihati wanita di luar agar mencari lelaki yang berakhlak dan bertanggungjawab untuk dijadikan suami.

“Setiakah seorang lelaki? Apa kata wanita? Lanjutan boleh ditonton di tonton.com, dalam wanita hari ini, Isnin 12pm. 13 january 2020.

“What can i say they are no such things like SETIA on man. Fitrah lelaki langsung tidak sama dengan wanita. Carilah lelaki yang berakhlak dan bertanggungjawab.

“Keikhlasan adalah fondemental perhubungan. Kalau nak sayang., letak Allah dulu baru dia. Kerana lelaki ciptaan Allah yang sering berubah ubah hatinya.

“Teras hubungan yang berpanjangan adalah saling memaafi, memahami pemikiran masing masing, menghormati pandangan dan bertoleransi.
Love Betty Banafe,” ulasnya.

“Setiakah seorang lelaki? Apa kata wanita… eemmphh lanjutan boleh di tomton di tonton.com , dalam wanita hari ini , isnin 12pm. 13 january 2020. What can i say they are no such things like SETIA on man. Fitrah lelaki langsung tidak sama dengan wanita. Carilah lelaki yang berakhlak dan bertanggungjawab. Keikhlasan adalah fondemental perhubungan. Kalau nak sayang., letak Allah dulu baru dia. Kerana lelaki ciptaan Allah yang sering berubah ubah hatinya. Teras hubungan yang berpanjangan adalah saling memaafi, memahami pemikiran masing masing, menghormati pandangan dan bertoleransi. Love Betty Banafe”

Kenyataannya mendapat reaksi daripada netizen dan ada yang bersetuju dengan pandangan yang diutarakan.

Berkongsi kisah hidupnya pula, Betty dan Bruce Dargus mendirikan rumah tangga pada 8 Disember 2012 dan bercera1 10 Julai lalu.

“Kehidupan tetap perlu diteruskan walau apa pun yang terjadi. Tapi bagi saya, mungkin ini juga merupakan peluang untuk saya mencari keredhaan Allah.

“Sekarang ini fokus saya hanya pada anak-anak dan keluarga. Selain itu saya juga sibuk menguruskan tiga perniagaan iaitu agensi pelancongan, produksi dan pusat latihan motivasi,” ujarnya.

Hasil daripada perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan anak perempuan bernama Julia Claire Dargus, 6 dan anak lelaki, Bruce Dean Dargus yang kini berusia empat tahun.

Hasil perkongsian hidup, pasangan ini dikurniakan sepasang cahaya mata iaitu Julia Claire Dargus, 6, dan Bruce Dean Dargus, 4.

Foto : Instagram Betty Banafe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *