ISU SEMASA

Insiden lelaki dikasari penguatkuasa MPSJ. ADUN mula bersuara

SUBANG JAYA – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Subang Jaya, Michelle Ng Mei Sze menggesa anggota penguatkuasa Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) yang melakukan kek4asaran terhadap seorang lelaki di USJ9 di sini memohon maaf kepada individu terbabit.

Beliau berkata, pihaknya berasa kec3ewa dan sedih dengan tindakan ka4sar anggota penguat kuasa itu selepas menonton video insi1den yang tular di media sosial sejak semalam.

Menurutnya, meskipun tindakan lelaki tersebut memuvkul anggota penguat kuasa dengan menggunakan payung adalah tidak betul, namun anggota penguat kuasa tidak wajar memba4las dengan keka4saran melampauv.

“Pegawai penguat kuasa tersebut harus meminta maaf daripada individu terbabit. Pihak MPSJ pula perlu memperbetulkan situasi ini dengan individu tersebut.

Uncle jadi hero,last sekali tumbang juga..MPSJ

Posted by Sri Magendran on Thursday, February 13, 2020

“MPSJ juga perlu mengambil semua langkah yang wajar bagi memastikan semua pegawai penguat kuasa dilatih dengan secukupnya bagi menangani situasi te3gang dan memastikan situasi seperti ini tidak berulang pada masa akan datang,” katanya menerusi satu kenyataan.

Terdahulu tular satu video berdurasi 37 saat menunjukkan seorang lelaki ‘mengacuvkan’ payung kepada seorang anggota penguat kuasa.

Tindakan itu dipercayai berlaku selepas anggota penguat kuasa terbabit melaksanakan tindakan penguatkuasaan terhadap kenderaan milik lelaki tersebut.

Anggota penguat kuasa berkenaan pada mulanya meminta supaya lelaki terbabit tidak menggunakan kek3erasan, namun lelaki kelihatan agak berusia itu terus memvukul anggota tersebut menggunakan payung.

Dipercayai b3erang dengan perbuatan lelaki itu, anggota penguat kuasa menvumbuk dan menjatvuhkannya di lantai.

Video itu turut merakam lelaki terbabit c3edera dan mengalami penda4rahan di bahagian kepala.

Dalam pada itu, Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Ris1ikin Satiman dalam satu kenyataan mengesahkan kejadian tersebut.

Katanya, pihaknya sudah menerima laporan daripada anggota penguat kuasa yang terlibat.

“Kes disiasat di bawah Seksyen 186, Seksyen 332 dan Seksyen 324 Kanun Kese3ksaan,” katanya.

Beliau dalam pada itu turut meminta jasa baik netizen menghentikan penyebaran video terbabit bagi mengelakkan spekvulasi negat1if dalam kalangan masyarakat

p/s:Semoga pelakv dapat dihadapkan ke muka pengadilan

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

sumber: sinar harian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *